Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ CONTE ROMANO SALADINI PILASTRI

              

Το τελευταίο διάστημα επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο μια συζήτηση γύρω από το κυνηγόσκυλο και την βελτίωσή του και πιο συγκεκριμένα ως προς τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέγονται οι γεννήτορες που θα μας δώσουν καλύτερους και ικανότερους συντρόφους στο κυνήγι.

 Ο διάλογος και οι αντίθετες απόψεις που αναπτύσσονται στα πλαίσια αυτού, αποτελούν βασικά συστατικά της δημοκρατίας. Το ζητούμενο όμως είναι μέσα από τις συζητήσεις αυτές να προκύπτει κάποιο συμπέρασμα, το οποίο εφαρμοσμένο στη πράξη , να μπορεί να οδηγήσει προς τα εμπρός την κυνοφιλία στην χώρα μας και όχι η γέννηση διαρκών και στείρων αντιπαραθέσεων που αναμφίβολα δεν οδηγούν πουθενά.

Έκανα αυτή την εισαγωγή για να υπενθυμίσω ότι τέτοιου είδους κυνοφιλικές ανησυχίες και προβληματισμοί υπήρξαν προ πολλού στην γειτονική Ιταλία μια χώρα με ομολογουμένως τεράστια κυνοφιλική ανάπτυξη.

Στα πλαίσια λοιπόν ανάλογων εξερευνήσεων και με αφορμή ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του ENCI δηλαδή του κυνολογικού ομίλου της Ιταλίας τον Σεπτέμβριο του 1986 ξεκίνησε μια εντονότερη διεργασία για την διοργάνωση ενός αγώνα ο οποίος θα ήταν το περισσότερο δυνατό όμοιος με τις πραγματικές συνθήκες κυνηγίου……… ολόκληρο το άρθρο στο  www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=3054

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: