ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΥΛΩΝ- ΠΡΟΟΔΟΣ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ??

Μια νοτιοκορεατική εταιρεία που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Σεούλ ξεκινά την εμπορική κλωνοποίηση κατοικίδιων σκύλων, με πρώτο πελάτη μια Αμερικανίδα που πληρώνει 150.000 δολάρια για την επιστροφή του αγαπημένου της πίτμπουλ «Μπούγκερ».

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να κλωνοποιήσουν τα κατοικίδια σκυλιά τους σε δυτικές χώρες ακόμα και σε αυτή την υψηλή τιμή» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RNL Bio.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εταιρεία θα αναλάβει το εμπορικό κομμάτι της επιχείρησης ενώ την ίδια την κλωνοποίηση ανέλαβε το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, χρησιμοποιώντας κατεψυγμένα κύτταρα από το αφτί του Μπούγκι. Το γενετικό υλικό των κυττάρων μεταφέρθηκε μέσα σε απύρηνα ωάρια, τα οποία στη συνέχεια εμφυτεύθηκαν στις μήτρες οκτώ θηλυκών σκύλων.

Ο πρώτος κλωνοποιημένος σκύλος, ένα αφγανικό κυνηγόσκυλο ονόματι Σνούπι, είχε παρουσιαστεί στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ το 2005.

Η έρευνα τέθηκε αργότερα στο μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας λόγω των δεσμών της ερευνητικής ομάδας με τον Δρ Χουάνγκ Γου-Σουκ, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για απάτη επειδή παραποίηση τα αποτελέσματα δύο ερευνών για την ανθρώπινη θεραπευτική κλωνοποίηση.

Στη περίπτωση του Σνούπι, όμως, η σχετική δημοσίευση αποδείχθηκε ακριβής.

Το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με τις τελωνειακές αρχές της χώρας για την κλωνοποίηση σκύλων εκπαιδευμένων στην ανίχνευση ναρκωτικών.

Η αμερικανική εταιρεία Genetic Savings & Clone Inc προσέφερε υπηρεσίες κλωνοποίησης γάτων από το 2001, ωστόσο αναγκάστηκε να κλείσει το 2006.

Πηγή: www.in.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: