Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ

Η επιλογή του κουταβιού: Η γνώμη έντεκα εκτροφέων – κυναγωγών
Η επιλογή του κουταβιού
Η γνώμη έντεκα εκτροφέων – κυναγωγών

Επιμέλεια: Νίκος Νικολάου

Η εποχή που διανύουμε παρουσιάζει έντονο κυνοφιλικό ενδιαφέρον, κυρίως όσον αφορά την απόκτηση ενός κουταβιού, μιας και πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν καινούργιο σύντροφο για το κυνήγι, άλλοι λόγω της απώλειας του παλαιού, άλλοι γιατί επιθυμούν την προσθήκη ενός νέου και άλλοι επειδή είναι νέοι κυνηγοί και προσπαθούν να πλαισιωθούν με κάποιο κυνηγετικό σκύλο για την επερχόμενη σεζόν.
Πολλοί επίσης είναι οι κυνηγοί που έχουν πραγματοποιήσει ένα ζευγάρωμα και κάνουν όνειρα για την επερχόμενη γέννα.Ο ενδιαφερόμενος, σε όποια κατηγορία και αν ανήκει, έχει ψάξει κι έχει ρωτήσει με διάφορους τρόπους και κάποια στιγμή βρίσκεται μπροστά στην πολυπόθητη γέννα. Το σκηνικό που διαδραματίζεται κάθε φορά είναι λίγο -πολύ το ίδιο.
Ο αγοραστής παραμένει σιωπηλός μπροστά στα κουτάβια, κοιτάζοντάς τα, μήπως και διακρίνει κάτι που θα τον κάνει να αρπάξει την χρυσή ευκαιρία.
Την πιο αφοπλιστική ίσως απάντηση, όσον αφορά το αγωνιώδες ερώτημα του τρόπου επιλογής ενός κουταβιού, έδωσε κατά το παρελθόν ένας διάσημος Άγγλος εκτροφέας.
Ένας υποψήφιος αγοραστής λοιπόν απευθυνόμενος στον εκτροφέα τον ρωτά:
«Πως γίνεται και τα κουτάβια που κρατάς για λογαριασμό σου γίνονται πάντα όλα πρωταθλητές;»
Τότε ο εκτροφέας με χαρακτηριστική άνεση του απαντά. «Είναι πάρα πολύ απλό. Αφήνω πάντα να διαλέξουν πρώτα οι υπόλοιποι και κατόπιν δουλεύω με αυτό που μένει τελευταίο, υπονοώντας βέβαια με αυτό τον τρόπο ότι η ποιότητα της εκτροφής του ήταν τέτοια ώστε να μην αφήνει το παραμικρό δίλημμα».
Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να καταδείξουμε ορισμένα κρίσιμα σημεία που αφορούν την υπόθεση επιλογή κουταβιού, μια υπόθεση που μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Για αυτό τον λόγο (και με σκοπό μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου ο υποψήφιος αγοραστής ή αυτός που έχει πραγματοποιήσει ένα ζευγάρωμα και περιμένει μια γέννα να διαθέτει μια πιο καθαρή εικόνα), ζητήσαμε την πολύτιμη βοήθεια έντεκα Ελλήνων εκτροφέων –κυναγωγών, οι οποίοι στην διάρκεια της καριέρας τους έχουν σημειώσει αρκετές επιτυχίες εκτροφικές, αλλά και επιτυχίες σε διαγωνισμούς κυνηγετικών ικανοτήτων ή μορφολογίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Η προαναφερόμενη βοήθεια μας δόθηκε και περιλαμβάνει απαντήσεις στα παρακάτω καίρια ερωτήματα.

 Ολόκληρο το άρθρο στο http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=3135

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: